Canta amb nosaltres

10/02/2012

Carme Gil Martinez




Carmen Gil-Bonachera Martínez nació en La Línea de la Concepción (Cádiz-España) en 1962, aunque reside en la localidad onubense de Aracena donde es profesora de Instituto.
Escritora polifacética que escribe e ilustra literatura infantil: cuento, teatro y poesía para niños, además de desarrollar múltiples actividades de animación: teatro, títeres, cuentacuentos, talleres de danzas del mundo, talleres de magia...

Imparte cursos de poesía en los (CEPs), charlas sobre animación a la lectura para padres y maestros (Centro Andaluz de las Letras), y recitales de poesía por colegios y bibliotecas (Circuito Literario de Andalucía- Centro Andaluz de las Letras).
Fundadora de la revista digital de Poesía Infantil Cosicosas para todos los países de habla hispana: creado con la colaboración de escritores y escritoras de Argentina, Ecuador, Venezuela, Perú, Puerto Rico...
http://www.juntadeandalucia.es/cultura/opencms/export/bibliotecas/bibhuelva/informlocal/autores/cgil.html
 http://www.poemitas.com/cosicosas.htm,

Tot seguit se us mostra una llista de contes d'aquesta autora.







Títol: El hada Roberta
I·lustrador:
Editorial: Babmú editorial (2011)
ISDN: 97884934826333
Sinòpsi: Narració fantàstica que explica que Lucía és molt desgraciada perquè no agrada gens. Les fades decideixen ajudar-la i li manen a Roberta, una fada de gran cor que compon cançons, però alguna cosa principiant i despistada en els seus encanteris. A partir d'aquest dia, Roberta acompanya Lucía al col · legi, al zoo, a la biblioteca ..., ia tot arreu posa en dificultats a la nena amb els seus encanteris mal encertats. Al final, després de tantes aventures, la fada Roberta aconsegueix el seu propòsit: Lucía descobreix, feliç, la seva gran bellesa, perquè ella és única i irrepetible, com tots i cada un de nosaltres.


Títol: QUE MIEDO!
Il·lustrador: Isabel Rivas
Editorial: ALJIBE
ISDN: 9788497006446
Sinòpsi: Si vols conèixer a multitud de superestrafalarios i requetedivertidos monstres, entra en Quina por! A més de passar-ho molt bé, et quedaràs bocabadat amb les seves sorprenents històries. ¿Què li passa a un fantasma quan se li encongeix el llençol? I a un corb bromista al qual li entra el riure fluix? Com se les arreglarà per espantar un vampir amb el mitjó trencat? ... Et troncharas de riure.



Títol: Superhéroes en apuros
Il·lustrador: 
Editorial: Parramon 2011
ISDN: 9778434237711
Sinòpsi: Saps que tens un superheroi dintre? Sí! Tots els nens i nenes el tenen. Però hi ha moments en què, sense saber per què, els teus superpoders semblen esfumar ... Com quan la foscor ens fa por, quan ens fem una ferida, quan hem d'anar al metge ... No et preocupis, encara que ho sembli, els teus superpoders segueixen aquí ... Només has de deixar volar la teva imaginació. En aquest moment coses increïbles comencen a ocórrer: la doctora es transforma en una fada curalotodo, les llàgrimes omplen les piscines dels rapónchigos i els fantasmes ... ¡Espanten en minifaldilla! Amb una bona dosi d'imaginació i bon humor, els problemes es tornen petits i ens convertim de nou en veritables superherois.


Títol: Historia de una cucaracha
Il·lustrador: Sonja Wimmer
Editorial: Cuento de Luz, SL
ISDN: 9776178423779
Sinòpsi: Aquesta és la història d'Anastasia, una panerola que somiava ser acceptada i convertir-se en famosa i important, com els seus parents llunyans els escarabats egipcis, uns insectes sagrats que eren tractats a cos de rei. Encara que sembli increïble, en una altra vida Anastasia va ser princesa, gràcies als moviments de vareta màgica de la fada Brunilda, obstinada a fer el bé a tort ia dret. Però, després de viure emocionants aventures, va comprendre que això de ser un escarabat normal i corrent no estava tan malament. Sobretot quan, moguda per la seva enorme cor, va ser capaç de salvar la vida d'una família sencera d'éssers humans, ¡i sense despentinar un pèl! Què premi li tenia preparat la fada Brunilda per la seva generosa acció? Divertida història que tracta sobre l'acceptació d'un mateix i la solidaritat, escrita amb gran sentit de l'humor i que, quan acabem de llegir, ens farà veure les paneroles amb altres ulls.

Títol: Pistacho el perro verde
Il·lustrador:
Editorial: Aljibe 2009
ISDN: 9788497006156
Sinòpsi: Eduquem comptant. Eduquem recitant. Festuc transmet valors com l'autoestima, el respecte a les diferències i la interculturalitat. Valors que hem inculcar des de les edats més primerenques. Però abans que res és un conte que emociona tant als petits com als més grans. Alguna vegada t'has sentit un gos verd? En aquest cas endinsa't en la història i gaudeix teu color.



Títol: Cuanto cuento!
Il·lustrador:
Editorial: Algar, 2004
ISDN: 9788495722720
Sinòpsi: Sabies que la veritable raó que la Bella Dorment dormi tant és que és una mica mandrosa? Què el llop li produeix mal de panxa menjar àvies en camisa de dormir? ... Si llegeixes Quant conte!, A més d'assabentar d'aquests i molts altres secrets del món dels contes, descobriràs que la poesia pot ser molt molt divertida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada